Συνέντευξη με την Καίτη Γαρμπή: «Τα όνειρα του καλλιτέχνη δεν τελειώνουν ποτέ» Ημερομηνία:
16/7/2021, 17:14 - Εμφανίσεις: 113
Ο τίτλος της περιοδείας σας «Ξανά μαζί» διαφαίνεται έπειτα από την πανδημία.
Τι σηματοδοτεί για εσάς αυτή η επιστροφή κοντά στο κοινό; Την ονειρευόμαστε ενάμιση χρόνο όταν θα εμφανιζόμαστε ξανά μπροστά στο κοινό! Πως φαντάζεστε αυτή την συνάντηση; Με πολλή συγκίνηση! Έχουμε να νιώσουμε τη ζωντανή παρουσία του κόσμου τόσο πολύ καιρό που θα νιώσουμε τρελή χαρά, σα να συναντιόμαστε με αγαπημένα πρόσωπα που έχουμε να τα δούμε πολύ καιρό! Ποια πιστεύετε ότι ήταν η μεγάλη διδαχή από τον εγκλεισμό και της «απόστασης» που είχε επιβληθεί; Πιστεύω πως όλοι πήραμε τα μαθήματα μας.
Να μην αναβάλουμε τη ζωή μας με το να λέμε « κι αύριο μέρα είναι».
Να λοιπόν που ήρθε η μέρα να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη μας μέρα! Να περνάμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια μας, τους φίλους και τους συγγενείς.
Να κάνουμε την ενδοσκόπηση μας και να φροντίσουμε για την ψυχική, τη σωματική και την πνευματική μας υγεία.
Να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις το να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και απλά να βουλιάζουμε στον καναπέ βλέποντας ταινίες με τον σύντροφο μας.
Και τέλος να απολαμβάνουμε ένα περπάτημα στον ήλιο ή στο κοντινό πάρκο που είναι ανεκτίμητο και το καταλάβαμε όλοι πολύ καλά! Ποια ήταν η πιο απαισιόδοξη σκέψη που κάνατε την περίοδο της πανδημίας, δεδομένου ότι είστε αισιόδοξος άνθρωπος; Δεν έκανα τέτοιες σκέψεις, από την αρχή πίστευα πως η πανδημία είναι μια μορφή επανάστασης του πλανήτη για την καταστροφή που του έχουμε προκαλέσει εμείς οι άνθρωποι.
Κι αυτό θα περάσει, φτάνει να έχουμε καταλάβει τα μαθήματα που ήρθε να μας διδάξει.
Η απόσταση και τα μέτρα που έχουν παρθεί εξαιτίας της πανδημιολογικής κρίσης στερούν την βασική ανάγκη που είναι η επαφή μεταξύ καλλιτέχνη και κοινού. Πως πιστεύετε ότι μπορεί ν αντιμετωπιστεί; Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα τραγουδούσαμε μπροστά σε κοινό με μάσκες! Έχω δει πολλές ταινίες τέτοιου είδους στο παρελθόν και μου φαινόντουσαν θρίλερ εντελώς επιστημονικής φαντασίας.
Ζούμε το Contagion ενάμιση χρόνο τώρα με τη διαφορα ότι α...